NK Oestersteken

Kan jij in korte tijd en zo netjes mogelijk 30 stuks Platte Zeeuwse Oesters opensteken? Schrijf je dan nu in voor het NK Oestersteken op maandag middag 13 september.

Op maandag 13 september 2021 zal voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken worden georganiseerd op de traditionele oesterputten aan de Havendijk 10 in Yerseke. 

Bij het oestersteken komt het erop aan dat de oesterstekers zo snel en zorgvuldig mogelijk de oesters weten open te maken. De snelheid spreekt voor zich, maar bij de zorgvuldigheid wordt erop gelet dat er ook geen schelpgruis in de oester terecht komt en dat de oester volledig geopend en consumptie gereed is. Wanneer het oestervlees beschadigd is of er gruis/schilfers achterblijven, ontvangt de kandidaat minpunten. Bij een gelijk aantal punten is de snelste tijd doorslaggevend. De kandidaten moeten in de eerste ronde in zo’n een kort mogelijke tijd 30 stuks Zeeuwse Platte Oesters op correcte wijze weten te openen. De drie winnaars die deze beproeving hebben doorstaan moeten vervolgens voor de finale eveneens 30 stuks Zeeuwse Platte Oesters opensteken. Degene die dit het snelst doet en de oester zo min heeft mogelijk beschadigd wordt Nederlands Kampioen Oestersteken 2021. 

Meer informatie of inschrijven voor deze wedstrijd kan via: danielle@verwijs.com.

 

Check hier het reglement: 

Reglement NK Oestersteken